Newyorský cheesecake je absolútna klasika, ktorú si pri návšteve mesta, ktoré nikdy nespí, nemôžete odoprieť. Práve prítomnosť krémového koláča, ktorý sa na vás v New Yorku usmieva z kníhkupectiev, malých kaviarničiek, reštaurácií, cukrární, sa stala trendom aj u nás a cheesecake sa čoskoro udomácnil nielen na domácich stoloch, ale aj v bistrách a malých útulných lokáloch.
Pre návštevu som pripravila túto rýchlu a jednoduchú maškrtu, pretože mala veľký úspech, chcem sa s Vami podeliť o túto dobrotu.
Je to síce kalorická bomba, ale pre čokokoholikov niečo úžasné.
Suroviny
1 bal. keksy BeBe
100 g maslo
500 g (nízkotučný) tvaroh jemný
1 ks smotana šľahačková
300 g čokoláda na varemie
Poleva:
140 ml smotana šľahačková
100 g čokoláda na varenie
Postup:
1. sušienky rozdrvíme a pridáme rozpustené maslo
2. zmes roztlačíme na tortovú formu vystlanú alobalom
3. nad parou rozpustíme čokoládu
4. zatiaľ si v miske rozmiešame tvaroh, do ktorého nalejeme šľahačkovú smotanu
5. keď sa nám čokoláda rozpustí, necháme ju chvíľu vychladiť a pridáme k tvarohovej zmesy
6. vznikne takáto masa
7. rozmiešanú hmotu vylejeme na pripravený korpus
8. pekne uhladíme
9. polevu si pripravíme tak, že nad parou v šľahačkovej smotane rozpustíme čokoládu
10. necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na plnku
11. necháme vychladnúť a papáme
12. a výsledok stojí za to. Je to veľká dobrota