Warning: Undefined array key "HTTP_X_WP_TEMPORARY" in /data/3/f/3fdcc1c7-624e-48bc-aa23-eec84800ad93/skandalwoman.sk/web/wp-config.php on line 69

Warning: Undefined array key "HTTP_X_WP_TEMPORARY" in /data/3/f/3fdcc1c7-624e-48bc-aa23-eec84800ad93/skandalwoman.sk/web/wp-config.php on line 70
Každý ju robí inak no všetci ju milujú. Pozrite si 3 základné variácie KAPUSTNICE a inšpirujte sa - Škandál ! Woman Free Porn





manotobet

takbet
betcart




betboro

megapari
mahbet
betforward


1xbet
teen sex
porn
djav
best porn 2025
porn 2026
brunette banged
Ankara Escort
1xbet
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com

1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com

1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
betforward
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co

betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co

betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
deneme bonusu veren bahis siteleri
deneme bonusu
casino slot siteleri/a>
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Cialis
Cialis Fiyat
deneme bonusu
padişahbet
padişahbet
padişahbet
deneme bonusu 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet untertitelporno porno

Každý ju robí inak no všetci ju milujú. Pozrite si 3 základné variácie KAPUSTNICE a inšpirujte sa

Kapustnica patrí k tradičným štedrovečerným jedlám a mnohí si Vianoce bez nej nevedia predstaviť. Recepty na ňu sú však rôzne. Prinášame niekoľko tipov, ako uvariť kapustnicu trochu inak. Vyberte si z tradičných receptov, ktoré sú staré vyše sto rokov.

Na Slovensku bola kyslá kapusta spolu so zemiakmi jednou z hlavných potravín a nesmela chýbať ani na štedrovečernom stole. Iná však bola v katolíckych a protestantských obciach. Protestanti jedli mäsovú kapustnicu a dopriali si aj zabíjačkové jedlá. Katolíci na Štedrý deň jedli pôstnu kapustnicu. Prejdime teda na prvý recept:

Kapustnica s údeným mäsom

Ingrediencie:

  • 250 g údeného bravčového bôčika
  • 500 g kyslej kapusty
  • vodu
  • lyžicu mletej sladkej červenej papriky
  • lyžicu masti
  • štipku soli

Postup:

  • Údené mäso uvaríme do polomäkka.
  • Vyberieme z vody a pooberáme od kosti
  • Nakrájané na kocky ho vrátime do hrnca a pridáme kyslú kapustu
  • Tú musíme pokrájať na menšie kúsky
  • Na záver do kapustnice pridáme uvarené a pokrájané zemiaky.
  • Keď je mäso uvarené, kapustnicu zahustíme zápražkou, do ktorej primiešame osmaženú na masti mletú sladkú papriku
  • Polievku necháme prejsť varom a nakoniec ju osolíme

Tieto recepty pochádzajú z vyše storočnej kuchárky a žiadne hríby alebo slivky v nich nenájdete. Tie sa objavujú až v novších receptoch z 30. rokov minulého storočia. Iný kraj – iná kapustnica. Nikde inde na svete nenájdeme toľko receptov na polievku z kyslej kapusty, ako v krajine pod Tatrami.

Pôstna kapustová polievka

Ingrediencie:

  • 5 zemiakov
  • vodu
  • soľ
  • hrsť kyslej kapusty
  • 20 g hladkej múky
  • lyžicu konopného oleja

Postup:

  • Pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode
  • Keď sú zemiaky mäkké, do hrnca pridáme kyslú kapustu
  • Medzičasom urobíme riedku zápražku
  • Múku opražíme na konopnom oleji a zmes rozriedime trochou vody
  • Hotovú zápražku prilejeme do polievky a necháme prejsť varom

V každom kraji sa varieva vianočná kapustnica trochu inak. Napríklad na západnom Slovensku sa do nej pridávajú hríby, mäso, slivky a v niektorých rodinách aj smotana. Voňavá kapustnica v okolí Zvolena je nepredstaviteľná bez údených klobás. Na Orave ju pripravujú s hubami, údenou rybou, so smotanou a zemiakmi. V niektorých lokalitách na východnom Slovensku sa do vianočnej kapustnice pridáva pretlak, ryža a krúpy.

Tradičná kapustnica

Ingrediencie:

  • 1kg údeného kolena
  • 0,5 kg bravčového pliecka
  • 0,5 kg špikových kostí
  • 0,4 kg dobrej domácej údenej klobásy
  • 1 kg kyslej kapusty (musí byt naozaj dobrá – napríklad z trhu)
  • 80 g sušených hríbov (najlepšie domácich – nie z obchodu)
  • 0,3 kg cibule
  • 0,1 kg bravčovej masti
  • 20 g červenej mletej papriky (najlepšie kvalitnej maďarskej)
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1ks čili papričky
  • 4 ks bobkového listu
  • 2 g celého čierneho korenia
  • 2 g nového celého korenia
  • 0,5 g celej rasce soľ – podľa potreby
  • 0,2 kg kyslej smotany

Postup:

  • Z údeného kolena, bravčového pleca, zo špikových kostí, z bobkového listu, celého nového a čierneho korenia si spravíme silný vývar. Varíme min. 3 hodiny.
  • Keď je vývar hotový, mäso nakrájame na kocky a tak isto aj koleno, ktoré oberieme, kožu z kolena nakrájame tiež na kocky, ktoré pridávame do kapustnice. Takto nakrájané mäso potom vložíme tesne pred koncom do kapustnice a chvíľočku povaríme.
  • Cibuľu si nakrájame na mesiačiky a orestujeme na bravčovej masti, pridáme rascu a opražíme dozlata.
  • Pridáme presekanú kyslú kapustu, aby sme v nej nemali dlhé kusy.
  • Kapustu nepremývame, len vytlačíme vodu, ktorú si odložíme a prípadne dochutíme kyslou vodou kapustnicu podľa potreby.
  • Po orestovaní aj kapusty a zmiešaní s cibuľou podlejeme hotovým vývarom, do ktorého pridáme aj sušené hríby, ktoré sme si pred tým namočili do vody a vložíme do kapusty aj s vodou, v ktorej sa namáčali (pre lepšiu arómu), nasekáme si cesnak nadrobno a tiež pridáme do kapusty.
  • Varíme cca 30 min.
  • Klobásu si nakrájame na kocky alebo kolieska a orestujeme na bravčovej masti (lepšie sa nám uvoľní chuť a aróma, keď klobásku opečieme), pridáme červenú mletú papriku a krátko orestujeme, pridáme nasekanú čili papričku zbavenú jadierok a odstavíme z ohňa. Pridáme ku kapustnici a varíme ďalších 10 minút.
  • Zmiešame s mäsom.
  • Pri podávaní servírujeme s kyslou smotanou, kto má rád.

Dúfame že sme Vás inšpirovali a tohtoročnú kapustnicu zvládnete ľavou zadnou.

Prajeme vám dobrú chuť!

ZDROJ: 52insk.com