Warning: Undefined array key "HTTP_X_WP_TEMPORARY" in /data/3/f/3fdcc1c7-624e-48bc-aa23-eec84800ad93/skandalwoman.sk/web/wp-config.php on line 69

Warning: Undefined array key "HTTP_X_WP_TEMPORARY" in /data/3/f/3fdcc1c7-624e-48bc-aa23-eec84800ad93/skandalwoman.sk/web/wp-config.php on line 70
Zabaľte si nohy do kapustových listov na 1 hodinu a sledujte, čo sa stane s vašimi kĺbmi - Page 2 of 2 - Škandál ! Woman

Zabaľte si nohy do kapustových listov na 1 hodinu a sledujte, čo sa stane s vašimi kĺbmi

Ako si pripraviť zábaly nôh z kapustových listov
Na vyrobenie zábalu budete potrebovať nasledovné veci:

1 kapustu (najlepšia je červená, ale môže byť aj zelená)
1 rolka fólie z plastu alebo alobalu (alobal lepšie drží teplo)

Postupujte podľa týchto krokov:

1. Z kapusty poodtrhujte všetky jej listy a dobre ich umyte vo vode. Potom ich vysušte a vyrežte z nich hrubé žily.

2. Listy rozložte na drevenú dosku na výrobu cesta a prechádzajte cez ne valčekom, aby sa z nich uvoľnila šťava.

3. Kapustové listy si potom poprikladajte po celej dĺžke končatiny a pomocou fólie upevnite. Môžete si ich priložiť iba na boľavé kĺby, no účinnejšie to bude, ak si urobíte zábal celej končatiny (zvyčajne nôh, ale môže sa to aplikovať aj na ruky).

4. Po dokončení zábalu si ho upevnite lepiacou páskou a nechajte pôsobiť približne 1 hodinu.

5. Zábal opakujte 2 až 3 krát denne. Na nový zábal použite vždy nové kapustové listy.

Ako sme už uviedli, môžete použiť tak zelenú, ako aj červenú kapustu. Červená je o niečo lepšia, lebo obsahuje viac antokyanínov – látok, ktoré zmierňujú zápaly.

Procedúru opakujte pravidelne každý deň, až dokým sa nedostaví zlepšenie vášho zdravotného stavu a ústup bolestí kĺbov.

Pár rád na záver
Hoci pomerne zriedka, no u niektorých ľudí sa môže vyskytnúť alergia na kapustu.

Preto v prípade, že sa u vás počas aplikácie kapustových listov objavia opuchy, začervenanie alebo svrbenie, potom zábal radšej hneď odstráňte.

Následne ho buď už viac neaplikujte, alebo počkajte pár dni a vyskúšajte iný druh kapusty.

Niekedy môže ísť aj o reakciu na zvyškové postrekové látky, preto sa snažte zohnať si nepostrekovanú kapustu. Vždy ju však pre istotu dôkladne umyte, najlepšie vo vlažnej vode s trochou octu alebo sódy bikarbóny.